Trelleborg GK 6:e april 2002

Dagens tävling började redan i februari då Kent som vann i höstas på Rönnebäck föreslog att vi kunde ha en vårtävling på hans hemmabana. Efter lite funderande så kunde till sist datum spikas och mail gick ut till alla som prenumererar på Nyhetsbrevet ( om du inte skrivit in dig för det så gör det omgående.)

Raskt var vi sedan fyra villiga själar som skulle ro det hela i land då Anja och Yvonne meddelade att de gärna kunde hjälpa till. För att vi fyra skulle bekanta oss med varandra och banan gick vi en “testrunda” veckan för tävlingen och passade då på att skriva alla scorekort och prata igenom upplägget.

Så långt gånget hade vi också lyckats tigga ihop ett riktigt bra prisbord. Här vill jag då passa på att tacka våra sponsorer för de fina priserna. Bland andra kan nämnas, matkassar från ICA Kvantum i Höör (Anders) och AG Favör i Ystad (Gunnar), Optimera (Kent)) för ett antal fina väskor och en klocka, Fynda Golf i Malmö för ett presentkort på 300:-. Golf Digest skänkte en helårsprenumeration och Hasse Bergdahl PROGOLF skänkte en golflektion som vi delade upp på ett dampris och ett herrpris. Detta pris är inte “utnyttjat” ännu men den 17 maj ska de båda pristagarna ta sin lektion i Hasses studio p å Hylliekroken och vi återkommer med några rader om hur det gick.

Allt nog. Nu var det alltså dags. Klockan 11 den 6:e april skulle vi mötas och samla oss inför starten klockan 12. Vi var till sist 25 nyfikna golfare, 15 killar och 10 tjejer, som denna dag trängdes i caféet. Några var bekanta med varandra men för de flesta av oss var det helt nya bekantskaper. Som vanligt när man (jag i detta fallet) ska styra och ställa och vara nervös inför hur det hela ska avlöpa, så fick jag ju inte tillfället att tala så mycket med var och en, men jag hoppas att ni kände er välkomna och att det hela kändes ok.

Vi i arrangörsteamet lade upp spelordningen så att Kent och Yvonne gick ut i första och Anja och jag i sista. Dessutom försökte vi placera ut killar och tjejer så jämnt fördelat som möjligt och dessutom ta hänsyn till respektives handicap så att bollarna blev så jämna som möjligt. Detta ska då inte på något sätt kopplas till att jag gick i vinnarbollen (visade det sig när allt var hopräknat). Det var ju inte min förtjänst utan den bedriften stod Stefan för alldeles själv.

Anja hade tagit på sig rollen som starter och samlade upp deltagarna och släppte iväg bollarna med fast hand. Jag har tyvärr inte så mycket information om hur spelet avlöpte på banan i bollarna före oss men många spelare var nog lite rostiga så här tidigt på säsongen som det var. Och för flera av oss var det också första gången man spelade på Trelleborgs bana. Kent visste att berätta att vinden kunde vara besvärande ibland, men denna eftermiddag ställde den inte till några problem. Vi hade riktigt fint väder och kunde till och med ibland ta av jackan. Mitt eget spel då? Ja det kan vi lämna därhän. Resultatet i prislistan talar sitt tydliga språk.

Roligare är det då att nämna alla andra som spelade bra denna dag. Stefan som vann har vi redan nämnt. Vi hade också tävling om längsta drive där Yvonne vann damklassen och Alf herrklassen. Närmast hål vanns av Anders på 4,19 meter. Dessutom hade vi ett jumbopris och det missade jag med minsta möjliga marginal så det var istället Marina som fick en väckarklocka. Och lite skämtsamt var det väl tänkt att den skulle fungera som det för den som kom sist.

Tack än en gång till alla som var med. Jag hoppas att vi snart ses igen.

Singel och spelar golf?

Annonser