Rönnebäck GK lördagen 24 november 2001

Så har Singelgolfare.se haft sin första lilla tävling! Efter en del påstötningar under hösten från spelsugna medlemmar fick jag ta mig samman, lita på vädrets makter och på att det fortfarande i slutet av november fanns några tappra golfare som inte ställt in baggen i garderoben.

Och se! Det funkade. Vädergudarna var verkligen på vår sida och vi fick uppleva en av de svårfångade fina höstdagarna.

Totalt hade 16 stycken anmält sig, två fick förhinder på slutet och kunde tyvärr inte komma. Dessutom kom en tjej, som fiffigt nog såg att man kunde använda tävlingen till att skaffa sig en caddierunda.

Robert har Rönnebäck som sin hemmabana och hade tipsat mig om att “Längsta drive” och “Närmast hål” skulle vi köra på hål 2 och 6. Tyvärr hade jag inte tydligt nog hunnit berätta detta för alla deltagarna så några spelade glatt förbi utan att notera sig på listorna. Mitt fel och jag lovar bättring till nästa gång.

Dessutom är ju Rönnebäck en niohålsbana så när jag gick ut i sista bollen så plockade jag ner alltihop redan på första varvet. Det är lika bra att jag erkänner denna fadäs offentligt och skyller på ovana och viss nervositet... SAMT DESSA SLAGMATTOR!! De var ju gjorda för proffs och inte för mig. Jag menar... så små de var. När jag duffar så gör jag det ordentlig och då plöjer jag ett par decimeter före bollen. Det var konstigt att vi inte fick flygvapnet över oss. Någon på Sturup borde ju ha sett alla dessa små flygande tefat.

Allt nog. Det var tur att man hade så trevliga kamrater att gå och småprata med. Och att få vila blicken på den morgondisiga slätten från det högt belägna utslaget på hål 3 är också något att minnas. Foto här bredvid gör inte naturen rättvisa.

Första varvet gick på vintergreener och det var riktigt trevligt att få putta mot så stora hål. Jag kan ställa scorekorten till förfogande om någon vill göra statistik på vintergreener och stora hål jämför med normala greener och “små” koppar.

Då jag gick i sista bollen satt ju alla och väntade i värmen när vi väl kom i mål. Förmodligen väl underhållna av Robert och hans historia om att han drattade på ändan vid ett av utslagen. “SÅG NÅN BOLLEN...?? Nää..!? Vi kollade in dig istället.”

Efter viss turbulens om vad jag sagt angående uträkning av resultat fanns till sist en prislista och stort tack till Anne-Marie för snabb expediering.

Under tiden blev vi serverade en värmande pyttipanna (lessen köket att vi blev lite sena...) och under tiden de andra åt försökte jag och mina vänner vid bordet reda ut hur priserna skulle fördelas. Jag vill här rikta ett stort tack till Monica (som tyvärr inte kunde närvara) men som via sitt företag sponsrade oss med en väst från Weather Report samt tack till deltagarna i tävlingen som frikostigt hade tagit med priser i sådan utsträckning att ingen behövde gå lottlös. Fynda Golf i Malmö skänkte pennor till alla och från dem har vi också ett presentkort liggande som jag valde att inte dela ut nu, men som vi kan slåss om till våren.

Vi skulle ju också dela ut priser för närmst håll och längsta drive. Och vi kunde konstatera att ”ingen vann”... när det gällde närmst hål. Bara Karl-Erik skrev upp sig på listan och han landade inte på green. Det tolkar jag som att ingen annan gjorde det heller och att alla dessutom var längre ut i bushen eller åtminstone längre ifrån hål än vad Kalle var.

Prisutdelning började bakifrån med att dela ut ett välsmakande tröstpris till Lena Bergkvist, som glad, men blyg på fotot, visar upp flaskan som skänktes av Barbro Quick.

Längstadrivepriset togs av Madeleine som också fick en flaska vin skänkt av en annan tjej, Ann Marie.

I huvudtävlingen vann Kent på 33 poäng, tvåa blev Ann Marie 31 poäng och Urban tog tredjeplatsen med 30 poäng.

Resultatlistan i sin helhet:

 1. Kent hcp 30,9, 33 p
 2. Ann Marie hcp 8,6, 31 p
 3. Urban hcp 8,7, 30 p
 4. Karl-Erik hcp 18,8, 30 p
 5. Jan hcp 19,6, 30 p
 6. Anne-Marie hcp 23,5, 27 p
 7. Torsten hcp 28,5, 26 p
 8. Mona hcp 45, 25 p
 9. Madeleine hcp 26,4, 23 p
 10. Robert hcp 25,6, 22 p
 11. Barbro hcp 36, 22 p
 12. Lennart hcp 23,7, 21 p
 13. Dois hcp 35,6, 18 p
 14. Lena hcp 34, 16 p

Gruppbild Rönnebäck 2001
Klockan närmar sig nio och Jan, Urban, Anne Marie, Kent, Kalle, Mona och Dois bekantar sig med varandra för start.

Hål 1 Rönnebäck 2001
Kalle spanar in motståndet och Ann Marie begrundar avståndet till vintergreen på hål 1.

Tee 3 Rönnebäck 2001
Här står Mona, Kent och Madeleine på toppen av kullen vid utslaget för hål 3.

Pristagare Rönnebäck 2001
Glad jumbopristagare och minst lika glad prisutdelare

Singel och spelar golf?

Annonser