Kvarnby fredagen 14 juni 2002

Så har vi då testat att träffas och spela på en vardag kombinerat med ett restaurangbesök på kvällen... och det gick ju bra.

Eftersom vi lade starten till klockan 13 00 på en fredag var vi lite oroliga för att många inte skulle kunna ta ledigt och anmäla sig till spelet. Men det gick ju som sagt bra och vi var till sist 29 som gick en runda. Och 17 stycken kom på kvällen för en bit mat och prisutdelning på Harrys Pub & Restaurang i Malmö.

Det var ju så att jag i slutet på april, efter Singelgolfarträffen i Trelleborg, flaggade för att vi (preliminärt) skulle träffas igen den 14 juni. I maj började jag förhöra mig om möjligheten att boka vår speldag 3-4 veckor i förväg. Principiellt var det inga problem, dock var vår speldag upptagen på Malmö GK och jag fick också veta att de tog 50:- i bokningsavgift per spelare vid så lång förbokning. Jag som är ny i gamet visste inte om detta, men det var ju bra att man kunde boka i förväg tänkte jag och gick till nästa klubb som var Kvarnby.

Annette som sitter i receptionen på Kvarnby, och som jag var “nickekompis” med blev glatt överraskad när hon fick veta att det var jag som låg bakom Singelgolfare. Hon hade sett vårt tidigare broschyrutskick och hade tyckt att det var en trevlig idé. Efter lite resonerande bokade vi in den 14 juni mellan klockan 14.00 och 16.00. Det borde väl räcka, tänkte vi. Jag vill rikta ett stort tack till Annette för ett mycket positivt tillmötesgående.

När jag ändå är inne på tackandet vill jag också rikta ett sådant till Terese och Tomas på Harrys. Det blev ju ett antal tillkommande gäster och några avbokningar innan kvällen var över. Men allt hanterades smidigt och positivt. Tack.

Så... över till vårt spelande. Allt eftersom dagen närmade sig satte jag ihop bollar efter hcp, spelares egna önskemål om starttider samt med ambitionen att det skulle bli två killar och två tjejer i varje boll. Ingen enkel ekvation och det sprack så klart på slutet när det visade sig att vi blev fler tjejer än killar.

Tanken var inte att vår träff skulle vara någon tävling i den mening som gällde i Trelleborg, då vi hade ett rejält prisbord. Nu var det mer tänkt som en sällskapsrunda. Kent kom dock med den goda idéen att vi kunde ha en liten insatstävling och att vi skulle spela rundan som slaggolf. Alla pengarna skulle också tillfalla den som hade lägst nettoscore för dagen.

Som vanligt hade vi tur med vädret. Lite blåsigt i början men det lugnade ner sig allt eftersom timmarna gick. Första bollen gick ut på utsatt tid. Nästan. Efter en felkörning kom siste spelaren i bollen med andan i halsen, slog ut och så var alla på plats.

Då vi blev 29 som spelade och för att störa planerna för så få som möjligt valde vi att plocka mig från 4:e bollen (till tjejernas förtret), samt Ulla-Britt från 7:e bollen, så att vi gick med Kalle i en ny 8:e boll. Som vanligt har jag inte mycket info från hur spelet avlöpte under resans gång. Annat än att det tog väldigt lång tid och att jag fick ringa till restaurangen och senarelägga maten från 20 00 till 21 00.

Från min egen boll kan jag bara berätta att det var ett nöje att gå med Ulla-Britt och Kalle. Båda hade en ängels tålamod och jag hörde bara uppmuntrande ord när vi tillsammans letade efter de ca 11 bollar som jag slog bort. Kalle lånade dessutom ut två “hittebollar” på slutet så att jag skulle kunna fortsätta. Modigt Kalle! Det måste varit en klart “osäker” fordran som du tog på dig.

Till sist var dock pinan över (ca 19 00) och vi sällade oss till de andra som samlats på gårdsplanen för att räkna ihop sina scorer. Tack Torgil för att du trodde mig om att mina 98 slag var en bruttoscore.

Efter att raskt samlat ihop alla scorekort var det gasen i botten för att komma hem, duscha och sedan taxi till Harrys.

Jag var väl där vi 20-tiden och några hade redan kommit. Fram med närvarolistan, hälsa, kolla och kryssa för. “– Hej igen Terese! Precis... en Killkenny. Tack.”

Dags att kolla igenom alla scorekorten och finna ut vem som vunnit. Hur många var det som satsade... var har jag pengarna!? Stämmer kassan?
– Torsten. Ska vi inte sätta oss snart. Börjar bli riktigt hungrig!
– Jo strax. Ska bara vänta in några eftersläntare.
– Tomas… Hur går det i köket? Stämmer allt? Ska vi göra en sista avstämning med antalet olika menyer? OK. Fint! Va...? Nä vi väntar lite till. Det är bara en som fattas nu. Han har långt å köra... hittar väl inte någon p-plats bara.
– SÅJA! HALLÅ ALLA. Till bords nu så kommer dom och tar upp drickabeställningen så länge. Nej det är fri placering. Sitt som ni vill.
– Jag tar en Killkenny till.
(...där har vi siste man.) HALLÅ Torgil! Här är vi. Välkommen och ta plats.
– Härligt nu kommer maten. Vad beställde du för något..? Kyckling. Det ser gott ut. Jag tog Oxfilétoast. Äta, dricka, snacka.
– Tomas... en Killkenny till tack.
(Nej nu får det vara dags för prisutdelning. Får till en busvissling som skrämmer slag på halva restaurangen. Kul.)

Snacka, snacka, tacka alla, skoja lite och så... Får jag presentera att dagens vinnare på goda 67 slag blev... Thomas! Applåder, fotoblixtar, stort grattis och prispengar överräcks.

(Och nu Ulla-Britt... Eftersom jag glömde det den kvällen vill jag berätta för alla att du gjorde en birdie på 3-e hålet, par 3.)

Kvällen och diskussionerna fortsätter. Några tar kaffe och något gott till det. Musiken blir högre och stället fylls av fler festande.

... och här känns det som om jag ska sluta berättandet för den här gången.
Tack alla för den fina uppslutningen
Torsten

Singel och spelar golf?

Annonser